Wat is de Kanban methode en wat kun je ermee?

De Kanban methode helpt je bij het bereiken van je doelen door middel van een visueel ondersteunende methodiek. Hoe pas je de Kanban methode op jezelf toe? Op een Kanban canvas organiseer je al jouw taken. Je organiseert je hele leven, dus werk en privé bij elkaar. Het doel is een goede balans tussen werk en privé creëren.

future work skills

Werk innovatiever na de training future work skills.

Homepage » Future Work Skills » Kanban methode

Werken met een Kanban canvas

Uitleg Kanban bord kanban methode

Een Kanbancanvas toepassen is niet moeilijk. Je hebt een groot vel papier (of een whiteboard) met geeltjes nodig of met software zoals Trello. Je werkt met 5 kolommen:

1. Verantwoordelijkheden,
2. Taken,
3. Gaan doen,
4. Aan het doen,
5. Gereed.

Iedere kolom staat voor een stap. Jouw ideale workload komt in kolom 4. Kolom 4 wordt aangevuld wanneer taken gereed zijn en dus verplaatsen naar Kolom 5. Pas als een taak uit de vierde kolom verplaatst naar de vijfde kolom komt er vanuit de derde kolom een taak in de vierde kolom bij.

Personal Kanban

De Kanban methode kun je in groepsverband en op individueel niveau toepassen. Wanneer je het individueel toepast creëer je overzicht over heel je leven. Dat wil zeggen werk en privé gecombineerd. De term die daarvoor wordt gebruikt is personal kanban.

Kanban methode: voordelen

  • Altijd inzicht in je workload
  • Minder risico op te hoge werkdruk
  • Je herkent jouw sterke en zwakke punten: voortgang wordt inzichtelijk

Je werkt met een visueel systeem, dus je kunt op tijd ingrijpen voordat taken moeten worden geëscaleerd. De Kanban methode is heel geschikt om slim samen te werken. Het is op individueel niveau heel geschikt als time management methode die zich onderscheid doordat visueel inzichtelijk wordt gemaakt wat de voortgang van acties en taken zijn.

Ontvang gratis tips & tricks

Haal meer uit je tijd en jezelf met onze gratis tips & tricks

Contact-/adresgegevens

Contact

Timension
Vijverlaan 115
6822 HD Arnhem
T (085) 002 02 02

Trainingslocatie

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht
T (030) 234 83 00

Vragen?

Bel (085) 002 02 02 of vul het formulier in.

Share This