Cursussen voor

raadsleden en

wethouders 

Dit aanbod is ook opgenomen in de opleidingsgids van De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

1050 Leeromgeving raadsleden

Waarom cursussen voor raadsleden?

Dossierkennis, oordeelsvorming en ballen in de lucht houden


Voor veel bestuurders en politici bestaat een heel groot deel van de taken uit het verwerken van veel informatie en nemen van de juiste beslissingen. Dossierkennis en oordeelsvorming staan centraal in het dagelijks werk.

Lokale politici moeten hun raadswerk bijna altijd combineren met een maatschappelijke carrière en mogelijk een (druk) gezinsleven. Met de juiste trainingen helpen wij politici en bestuurders om in minder tijd meer gedaan te krijgen.

 

Flexibel en op maat

Combineer leren met raadswerk wanneer het jou uitkomt


Werk, gezin en raadslidmaatschap leiden vaak tot een overvolle agenda. Voor raadsleden bieden wij de mogelijkheid om de training aan te bieden op voor hen geschikte tijdstippen. Denk hierbij aan de avonduren of op een zaterdag.

Plan een kennismaking

Neem contact op!

Elke training kan als een maatwerk- en incompanytraining worden aangeboden. Ook kunnen interventies op maat worden ontwikkeld.

Bel (085) 002 02 02

Voor vragen of een offerte

Ben je op zoek naar een korte inspiratiesessie of wil je worden geadviseerd over hoe je met effectieve trainingen de productiviteit van je organisatie kunt verbeteren?

 

Contact

Meer weten over slim werken?

Klassikale training
Klassikale bijeenkomsten

De klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door een actieve en energieke didactiek. Door afwisseling in het programma vliegt de training voorbij en is het leerrendement onverminderd hoog.

Tussen en na de trainingsbijeenkomsten kun je gebruik maken van de online community. Hier kun je ervaringen met medecursisten en je trainers uitwisselen. Daardoor blijf je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Als een incompany- of open training vanwege het coronavirus niet klassikaal kan worden voortgezet wordt naadloos overgegaan naar live online trainen. Onbenutte uitgaven voor het arrangement worden gecrediteerd.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.

Online classrooms
Live online bijeenkomsten

Alle incompany- en open trainingen worden ook als live online bijeenkomsten aangeboden. De dynamiek van een live online bijeenkomst is anders is dan die van een klassikale training. De planning en didactiek worden daarop aangepast.

Een dag klassikale training is gelijk aan 2 dagdelen live online training met een tussenpoos van een week. Tijdens een live online bijeenkomst wordt uitleg afgewisseld met oefeningen en breakout sessies.

Tussen de online bijeenkomsten pas je het geleerde toe in de praktijk. Je wordt via de online community gecoacht door je trainer. Ook kun je ervaringen uitwisselen met je medecursisten en leren van hun ervaringen.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.