Cursus Snellezen en Mindmappen

Lees na de cursus Snellezen en Mindmappen tot 3 à 4 keer sneller, begrijp tekst beter en onthoud meer informatie.
cursus snellezen en mindmappen
mindmapping cursus
cursus snellezen en mindmappen
cursus snellezen en mindmappen

Wat levert de cursus Snellezen en Mindmappen op?

In de cursus Snellezen en Mindmappen leer je hoe je met behulp van, bewezen methodiek, minder moeite en in minder tijd stapels leeswerk tot het verleden laat behoren. Deze snelleescursus helpt je om tot 3 à 4 keer sneller te lezen, met beter begrip en je leert hoe je kennis beter onthoudt. Hierdoor hou je meer tijd over voor andere werkzaamheden en zorg je voor meer vrije tijd. Bovendien draagt de cursus Snellezen en Mindmappen ook bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Stel jezelf eens voor hoeveel boeken je per week kunt lezen na deze training.

Wat leer je in deze snelleescursus?

1. Verhoog je leessnelheid
2. Verbeter je begrip
3. Maak effectieve notities
4. Orden snel je gedachten
5. Ontwikkel een leer- en leesstrategie

Hoe snel lees jij een boek?

Als je wilt leren snellezen doe je dat niet alleen om tijd te besparen. Het gaat er ook om dat je begrijpt en onthoudt wat je gelezen hebt. In de cursus snellezen en mindmappen leer je technieken die ook worden aanbevolen door het Princeton Center for Language Study.
Het is de bedoeling dat je tijdens de training ook oefent met een management- of studieboek dat je zelf meeneemt. Je leert daardoor meteen hoe je methodiek in jouw praktijk toepast. Het is mogelijk om na deze training een studie- of managementboek in 2,5 uren tijd te lezen.

Programma cursus Snellezen en Mindmappen

De training snellezen en mindmappen is intensief. Je leert door te doen en er wordt veel van je concentratievermogen gevraagd. We adviseren je om uitgerust aan de cursus te beginnen. Tijdens deze snelleescursus leer je op een verantwoorde manier informatie sneller verwerken met snelleestechnieken waarvan wetenschappelijk de effectiviteit is aangetoond.

Leestempo verhogen

De gemiddelde leessnelheid is 150 tot 250 woorden per minuut. Een verdubbeling is eerder regel dan uitzondering. Tot 3 à 4 keer zo snel lezen is zeker mogelijk! Stel je voor dat je 2 pagina’s per minuut kunt lezen. Hoeveel boeken lees jij dan per week?

Geconcentreerd lezen

Herken je het volgende: Tijdens het lezen dwaalde ik af. Ik vraag me af wat ik gelezen heb. Focus is voorwaarde om in minder tijd een tekst te lezen en te begrijpen. Geconcentreerd leren lezen is een belangrijk aandachtspunt in de training.

Lees met begrip

Als je wilt leren snellezen is het ook de bedoeling dat je begrijpt wat je leest. Begrip is namelijk een voorwaarde om informatie te onthouden. In deze training leer je hoe je een optimale hoge leessnelheid combineert met optimaal begrip.

Kennis reproduceren

Je leert effectiever informatie onthouden doordat je met mindmappen breinvriendelijk en snel notities maakt. Mindmapping is een manier van noteren die zich aanpast aan hoe jouw brein associeert. Het is een bewezen effectieve techniek.

Strategisch lezen

Je leert strategisch lezen door vaardigheden die je tijdens de training hebt geleerd met elkaar op de juiste wijze te combineren. Je zult merken dat je met een planmatige aanpak in staat bent om veel complexe tekst snel en goed te doorgronden.

E-learning en community

In de community kun je vragen stellen en mindmaps delen. Daarnaast heb je toegang tot instructievideo’s waarmee je op je gemak kijktechnieken, mindmapmethodiek en best practices over kleurgebruik en typografie in mindmaps kunt oefenen.

Lees tot 3 à 4 keer sneller na de cursus snellezen en mindmappen

cursus snellezen en mindmappen

Kosten per deelnemer

De trainingen met open inschrijving (klassikaal en live online) zijn inclusief alle leermiddelen en arrangement als ze op een locatie worden verzorgd. Incompanytrainingen kunnen op maat worden aangepast. Denk bijvoorbeeld aan een cursus Snellezen van een dagdeel. Ook deze trainingen kunnen zowel live online en op locatie van de opdrachtgever worden verzorgd.

Op locatie

1 dag met arrangement
5 tot 10 deelnemers

€ 495,-

Live online

2 dagdelen
3 tot 5 deelnemers

€ 495,-

Incompany

2 dagdelen of 1 hele dag
Maximaal 12 à 15 deelnemers

Neem contact op

Totaalprijs

Inclusief:
Alle leermiddelen
Arrangement

Indeling groep

We kunnen jou indelen op een andere startdatum en/of locatie. Dit doen we altijd in overleg met jou. Pas na jouw akkoord is je inschrijving definitief.

Annuleringskosten

Vanaf de 14e tot de 2e dag vóór de training: 75%, daarna 100%. Als je voor een vervanger zorgt worden geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Details

Kosten
Incompany vanaf € 900, - per dagdeel per groep
Open inschrijving € 495, - per deelnemer
 
Contactformulier

Share This