Cursus Snellezen, lees tot 3 à 4 keer sneller!

In de cursus Snellezen leer je binnen 1 dag beproefde snelleestechnieken waarmee je jouw leessnelheid enorm verhoogt, tekst beter begrijpt en gefocust leest.

Beoordeling
training: 9,3

starstarstarstarstar_half

cursus snellezen voor ICT Recht
training snellezen
cursus snellezen
cursus snellezen Amsterdam

Cursus Snellezen

Als je voor je werk of studie veel moet lezen of actief bent in een ondernemingsraad of gemeenteraadslid bent levert de cursus Snellezen meteen resultaat op.

Inhoud

De cursus Snellezen levert naast tijdwinst ook een beter begrip op van tekst en zorgt ervoor dat je snel tot de kern komt van complexe informatie en dit ook beter onthoudt.

Leessnelheid verhogen

Je leert hoe je op een verantwoorde manier je leessnelheid kunt verhogen en hoe dit bijdraagt aan beter begrip;

Snelleestechnieken

Je beheerst verschillende snelleestechnieken zodat je verschillende soorten layouts makkelijk kunt snellezen;

Begrip en retentie

Je weet hoe je complexe informatie kunt doorgronden door de struvtuur van de tekst te analyseren;

Dossierkennis

Je weet hoe je snellezen inzet om het proces rond beeld- oordeels- en besluitvorming te verbeteren;

Effectief studeren

Je kstudeert sneller en makkelijker. Je kunt sneller en effectiever lezen, doorgronden en samenvatten;

Bespaar tijd

Je bespaart veel tijd doordat je tot 3 à 4 keer sneller kunt lezen dan voorheen met behoud of verbetering van begrip.

Leren door slim te doen

De cursus Snellezen is een actieve training waarin je leert door te doen. Er wordt gewerkt met methodiek zoals die ook door het Princeton Center for Language Study wordt aanbevolen.

Doelgroep

De cursus Snellezen is geschikt voor een ieder die veel moet lezen en/of studeren. De deelnemers aan de cursus Snellezen zijn meestal kenniswerkers, politiek ambtsdragers, professionals die naast hun werk studeren en OR leden.

Werk- en denkniveau

Het voordeel van deze cursus Snellezen is dat het geschikt is voor iedereen die kan lezen. Er worden geen eisen gesteld aan het werk- of denkniveau. Deelnemers krijgen naast leermiddelen van Timension ook de gelegenheid om te oefenen met eigen (vak)literatuur.

Programma

De cursus Snellezen is erop gericht om met behoud en/of verbetering van begrip de leessnelheid te verhogen én snelleestechnieken duurzaam aan te leren.

1. Leessnelheid verhogen

Je wordt uitgedaagd om grenzen te verleggen. Je merkt dat je, als je zelf mag gaan bepalen wat voor jou een lekker leestempo is, sneller leest dan aan het begin van de dag. Hoe kan dat? Je hebt tijdens de cursus Snellezen snelleestechnieken als vanzelf geautomatiseerd.

2. Concentratie en flow

Flow is de wetenschappelijke term die wordt gebruikt wanneer sprake is van opperste concentratie op een optimaal cognitief niveau. In de cursus snellezen leren we je hoe je ervoor zorgt dat je gefocust leest en gebruik maakt van flow.

3. Onthouden en borgen

Hoe kun je onthouden wat je gelezen hebt? We leren je hoe je effectieve notities maakt waardoor je op een actieve manier leert. Dit doen we door te mindmappen. 

4. Effectief fixeren

Door optimaal gebruik te maken van je blikveld kun je heel efficiënt naar tekst kijken. Tijdens de cursus Snellezen leer je hoe je optimaal gebruik maakt van eigenschappen van de samenwerking tussen de ogen en het brein.

5. Tempo en begrip

Begrip is voorwaarde om informatie te kunnen onthouden. Om die reden leer je hoe je gecontroleerd met behoud van begrip teksten veel sneller leest. Doordat je verschillende snelleestechnieken beheerst zal je merken dat je leessnelheid heel hoog is zonder dat je informatie mist.

6. Leeromgeving

De leerdoelen worden tijdens de cursus Snellezen behaald. Toch bieden we je de mogelijkheid om na afloop in onze leeromgeving snelleesttechnieken te oefenen. Ook krijg je een kosteloze e-learning waarin wordt uitgelegd hoe je met gratis mindmapsoftware digitale mindmaps kunt maken. Uiteraard is het gebruik hiervan facultatief.

De cursus Snellezen kan ook incompany en op maat worden verzorgd

incompany training snellezen

Kosten

Deelnamekosten voor het open aanbod van de cursus Snellezen en Mindmappen zijn per persoon. Bij een incompanytraining worden kosten per groep in rekening gebracht. 

Op locatie

1 dag
5 tot 12 deelnemers

€ 495,-

Live online

2 dagdelen
3 tot 10 deelnemers

€ 495,-

Incompany

1 of 2 dagdelen
Maximaal 12 deelnemers

Neem contact op

We kunnen jou indelen op een andere startdatum en/of locatie. Dit doen we altijd in overleg met jou. Pas na jouw akkoord is je inschrijving definitief.

Annuleringsregeling: Vanaf de 14e tot de 2e dag vóór de training: 75%, daarna 100%. Als je voor een vervanger zorgt worden geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Trainingsdata

Deze training kan ook op binnen jouw organisatie als een incompanytraining worden aangeboden. Bel 085 – 002 02 02 of neem contact op voor meer informatie.

22 juni

Kies uit 6 locaties
max. 12 deelnemers

klassikaal

12 juni & 14 juni

2 dagdelen
max. 5 deelnemers

live online

19 september

Kies uit 6 locaties
max. 12 deelnemers

klassikaal

18 september & 20 september

2 dagdelen
max. 5 deelnemers

live online

14 november

Kies uit 6 locaties
max. 12 deelnemers

klassikaal

13 november & 15 november

2 dagdelen
max. 5 deelnemers

live online

14 december

Kies uit 6 locaties
max. 12 deelnemers

klassikaal

Aanmelden / offerte aanvragen

 

Bereik meer met minder moeite

Bereik meer met minder moeite

Abonneer je op onze kennisbank

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!