Cursus Design Thinking

In deze 1-daagse cursus design thinking leer je hoe je creativiteit structuur geeft en innovatief denken en business denken met elkaar verbindt.

Beoordeling
training: 8.9

starstarstarstarstar_half

Leerdoelen

In deze training Design Thinking leer je hoe je creativiteit structuur geeft en innovatief denken en business denken met elkaar verbindt. Je leert in 5 stappen hoe je de kern van een complex vraagstuk doorgrondt om vervolgens tot oplossingen te komen en deze te testen. De processtappen van design thinking staan centraal in deze cursus. Na de training kun je die implementeren in jouw organisatie.

Resultaat van de training

Met de cursus Design Thinking doorbreek je een patroon van elke keer dezelfde oplossingen bedenken die niet volstaan. Je vergroot de kans dat je nieuwe producten en diensten ontwikkelt en succesvol in de markt kunt plaatsen. Design thinking draagt bij aan het concurrentievoordeel van organisaties.
1. Bedenk nieuwe producten en diensten
2. Breng je organisatie in beweging
3. Verras klanten en eindgebruikers
4. Los complexe vraagstukken op
5. Stimuleer innovatief denken

Creativiteit maakt slagvaardig!

In de cursus Design Thinking combineer je intuïtief én rationeel denken. Daardoor benut je jouw natuurlijke vermogen om creatief te denken over vraagstukken. Mensgericht oplossen van vraagstukken is de essentie van de design thinking training. Je leert hoe je dat kunt structureren met creatieve denktechnieken. De methodiek die je leert in de training kun je toepassen op allerlei business cases.
Design thinking leert je om nieuwe invalshoeken te herkennen. Daardoor ben je in staat om beter in te spelen op de behoefte van klanten en eindgebruikers. Loop je vast in het oplossen van complexe problemen binnen je organisatie? In de training Design Thinking leer je hoe je hoe je aan oplossingen werkt.

Na de cursus design thinking loop je heel ver voor op de concurrent

cursus design thinking training

Programma

Leer de principes van design thinking en design sprints. In de Design Thinking training leer je communicatietechnieken om tot de kern van een vraagstuk te komen. Je gebruikt onderscheidende creatieve denktechnieken en een gestructureerd proces. Tijdens de training leer je een manier om de reis van de klant of eindgebruiker in kaart te brengen. Deze customer journey vertaal je in nieuwe kansen. Deze kansen kun je vertalen naar de business. Je kunt je idee bijvoorbeeld vertalen naar naar een business model canvas en/of business case.

1. Inleven en begrijpen

Begrijp je de eindgebruiker of klant écht? Wat is zijn of haar perspectief op het vraagstuk dat speelt?
In de training leer je hoe je de communicatie faciliteert zodat je snel waardevolle informatie verzamelt.

2. Nieuwe invalshoeken creëren

In de cursus Design Thinking leer je op een nieuwe manier hoe je een vraagstuk helder kunt definiëren.
Aan de hand daarvan kom je tot nieuwe invalshoeken.

3. Oplossingen bedenken

Door de kracht van verschillende invalshoeken te benutten ben je in staat om meerdere onderscheidende oplossingen te bedenken.

4. Van meer ideeën naar één

Hoe ontwikkel je een eerste versie van een dienst of product aan de hand van één of meerdere ideeën?

5. Testen en evalueren

Hoe richt je volgens een iteratief proces een test en evaluatie in. Hoe pak je dat methodisch aan en waarom doe je dat op deze wijze?

Use case

Combineer leren met een actueel vraagstuk! Deze training heeft het beste leerrendement als de methodiek meteen wordt toegepast op een bestaande use case.

Kosten per deelnemer

Alle genoemde tarieven zijn inclusief leermiddelen en training op locatie van de opdrachtgever. De cursus Design Thinking komt het beste tot zijn recht wanneer methodiek wordt gekoppeld aan een actueel vraagstuk. Door te werken aan een echte use case is het leerrendement het hoogst. Meer weten? Bel 085 – 002 02 02 voor meer informatie!

Incompany

2 dagdelen / 1 dag
Maximaal 12 deelnemers

Vanaf € 205,-

Totaalprijs

Inclusief:
Alle leermiddelen
Arrangement

Inspirerende locaties

Indien gewenst verzorgen wij een compleet arrangement. Wij werken samen met verschillende inspirerende locaties in Nederland en België.

Annuleringskosten

Vanaf de 14e tot de 2e dag vóór de training: 75%, daarna 100%. Als je voor een vervanger zorgt worden geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Neem contact op

Bereik meer met minder moeite

Bereik meer met minder moeite

Abonneer je op onze kennisbank

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!