Van e-mail een taak maken met MS Outlook

De meeste e-mails zijn in feite een taak

Contact

Van e-mail een taak maken met MS Outlook

E-mails zijn in 9 van de 10 gevallen zogenaamde call to actions: je moet er wat mee doen. Er vloeit dus een taak uit voort. Het is dan ook logisch om van e-mail een taak te maken. En dat kan binnen MS Outlook op een heel handige manier.

Het is aangetoond dat mensen die takenlijsten bijhouden 20% tot 30% meer bereiken dan mensen die dat niet doen. Een van de factoren die daarvoor zorgt is dat wanneer tijd tekort is er betere keuzes worden gemaakt.

Overzicht creëren en informatie op de juiste manier beheren is niet voor niets een van de onderdelen die worden getraind in een cursus time management. Dat geldt ook voor overzicht hebben over je taken- of actiepuntenlijst.

Wanneer er een overzicht van taken is wordt is er ook wat te kiezen; er wordt dan gekozen voor taken die de meeste impact maken. Een taak maken van e-mail in MS Outlook is om die reden een belangrijke handeling.

 

Heeft je e-mail één of meer bijlagen?

Je kunt ook makkelijk een Outlook taak maken van een e-mail met een bijlage. Dat doe je ook door te slepen alleen druk je dan de andere muisknop in.

 


training snellezen en mindmappen

Join the future of work

Mis nooit meer de updates van Timension.


Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang nieuws, nieuwe inzichten en meteen bruikbare tips.