Succes is een keuze. Zorg voor een goede sociale omgeving.

Je bereikt succes samen met de juiste vrienden, collega’s en relaties

Wat is succes? Is succes een keuze?

Wat is succes en wanneer heb je succes?

Het antwoord is simpel


Mensen volgen niet alleen maar een cursus plannen en organiseren omdat ze last hebben van werkstress of werkdruk. Een andere reden voor deelname is dat men de eigen productiviteit wil verbeteren om succesvol te worden.

Het antwoord op de vraag ‘Wat is succes?’ is simpel: Je hebt succes als je jouw doelen bereikt of verkeert in de situatie waarin je wilt verkeren. Voor de een is dat een avontuurlijk leven; voor de ander twee keer per dag de hond uitlaten en eens per week nasi eten bij de Chinees. 

Succes

Is succes een keuze?

Je hebt invloed op jouw succes


Wat mij betreft wel. Het begint met realistische doelen stellen; daar heb je zelf invloed op en daar maak je dus zelf keuzes. En dan begint de weg naar de stip op de horizon. je kunt leren om dat pad efficiënt te bewandelen door een training time management te volgen.

Wat je echter zelf moet doen is keuzes maken! De uiteindelijke invulling van succes is namelijk persoonlijk en niet afhankelijk van wat anderen ervan vinden. Alhoewel… 

Jouw omgeving beïnvloedt jouw succes

Jij hebt invloed op met wie je om wilt gaan


Je omgeving is heel bepalend. Sterker nog: ik denk dat het heel belangrijk is om een sociale omgeving te hebben die bijdraagt aan je succes. Een omgeving die het jou gunt. Wat zelfs nog beter is: een omgeving die ook succes nastreeft en waar het normaal is om succes na te jagen.

Toegegeven: succes bereik je alleen maar door de juiste prioriteiten te stellen en effectief inspanning te leveren. Toch is het wel belangrijk dat je een omgeving hebt die dat begrijpt en steunt. 

Wat is normaal? Wat is de norm?

Dat wordt bepaald door de mensen met wie je omgaat


Er bestaat geen normaal zonder context. Mores worden bepaald door een verzameling mensen. De omgeving waarin jij je bevindt kent hun eigen waarden en daaruit voortvloeiende normen. Dat geldt ook voor hoe die omgeving tegen succes aankijkt. 

‘Normaal’ ontstaat uit een onbewust proces

Het kan je helpen maar ook tegen je werken


Veel van onze opvattingen en overtuigingen komen voort uit de omgeving waarin we ons bevinden. Dat merk je vooral wanneer je van omgeving verandert. In het begin ben en voel je jezelf wellicht anders of misschien wel buitengesloten maar na verloop van tijd maak je onderdeel uit van de kudde; je kopieert gedrag, opvattingen en zienswijzen.

Het kan zelfs zo zijn dat je gaat sleutelen aan je eigen overtuigingen. Er ontstaat in feite een nieuwe ‘normaal’. Dit kan zowel een positieve als negatieve invloed hebben. Mensen hebben de neiging om zich te conformeren aan de groep waar ze deel van uitmaken.  

Succes vraagt om de juiste energie

En jij hebt veel invloed op die energie


Succes vraagt om een omgeving met mensen met de juiste energie; om positieve energie.  Wat zijn de kenmerken van die omgeving/mensen?

1. Allereerst zijn de mensen in je omgeving zelf succesvol
2. Ze gunnen jou succes; zelfs meer succes dan ze zelf hebben
3. Ze zijn bereid om je te steunen in het bereiken van succes
4. Ze respecteren dat jouw invulling van succes anders kan is dan die voor hen
5. Ze hebben een aanstekelijke energie die jou motiveert
6. Ze weten jouw veerkracht en doorzettingsvermogen aan te roepen
7. Ze zijn bereid om hun ervaringen te delen
8. Ze denken altijd in mogelijkheden
9. Ze zijn niet bang moeilijke keuzes te maken
10. Ze zijn proactief en proberen omstandigheden te beïnvloeden

Zet dat eens af tegen een omgeving met negatieve energie:

1. Ze kunnen het niet hebben dat mensen in hun omgeving succes hebben
2. Ze zijn niet bereid om je te steunen zonder dat er wat tegenover staat
3. Ze kunnen en willen niet begrijpen waarom jij bepaalde doelen wil bereiken
4. Ze voelen zich slachtoffer en geven de omgeving de schuld van hun situatie
5. Ze zien geen mogelijkheden en kansen maar vooral problemen en obstakels
6. Ze vertonen reactief gedrag en laten zich leiden door omstandigheden

Volgens mij herken je aan de hand van bovenstaande opsommingen vast wel mensen in jouw omgeving. 

Samen werken en samen delen in succes

Streef synergie na!


In een werkomgeving als je in loondienst bent of als zelfstandige ontkom je niet aan samenwerken. Ook hier is het belangrijk dat je wel de juiste mensen kiest om succes mee te bereiken. Er zijn drie belangrijke aandachtspunten die je in ere moet houden wanneer je succes wilt bereiken: 

1. Maak heldere afspraken

Voorkom gedoe en herken de rode vlag


Wees heel specifiek in wat je voor elkaar wilt krijgen en wie wat doet. Maak je doelstellingen SMART. Mijn ervaring is dat samenwerking vroeg of laat moeilijk verloopt als afspraken niet duidelijk zijn.

Er is sprake van een rode vlag als mensen afspraken willen vastleggen. Daarmee houden ze, als ze te kwader trouw handelen, de mogelijkheid op om later te tornen aan afspraken of creëren ze een escape. 

2. Dezelfde doelen en verschillend zijn

Samenwerken op basis van ongelijkwaardigheid werkt niet


Probeer samen te werken met iemand die anders en aanvullend is. Wanneer je samenwerkt met een kopie van jezelf weet je precies wat je krijgt: hetzelfde! Je wilt juist anders, beter en/of meer!

3. Gelijkwaardigheid is duurzaam

Iemand die zich beter voelt dan jou gaat ten koste van jouw succes


Werk nooit samen met mensen die harder aan hun kant van het tafellaken trekken dan jij doet. Het credo is dat wat jij van een ander verlangt een ander ook van jou mag verwachten en omgekeerd.

Wanneer van meet af aan in de onderhandeling de wederpartij te inhalig is of jou al het werk wil laten opknappen is jouw succes tot mislukken gedoemd. Bovendien is het ook slecht voor je eigenwaarde: je geeft immers toe dat je niet gelijkwaardig bent aan de ander terwijl juist positieve energie belangrijk is.

Kies voor de juiste mensen om je heen

Op je werk, in je privéleven en in je vriendenkring


Geef je sociale omgeving waar het kan vorm. Kies voor mensen die:

1. Je geestelijk voeden
2. Jou succes gunnen
3. Een positieve mindset hebben
4. In jou geloven
5. Denken in mogelijkheden
6. Een idealistische en visionaire inslag hebben
7. Zich niet competitief opstellen

Beperkt je niet alleen tot werkgerelateerde sociale contacten. Wees ook zorgvuldig in het kiezen van de juiste vrienden. En als je nog vrijgezel bent: wees zeer zorgvuldig in je partnerkeuze als je op dating-tour gaat.

Succes is niet alleen maar werkgerelateerd; succes kan ook inhouden dat je uiteindelijke in de situatie verkeert dat je samen twee keer per dag de hond uitlaat en samen naar de Chinees gaat (voor het geval dat een wereldreis je allebei niet interesseert).

Plan een kennismaking

Neem contact op!

Elke training kan als een maatwerk- en incompanytraining worden aangeboden. Ook kunnen interventies op maat worden ontwikkeld.

Bel (085) 002 02 02

Voor vragen of een offerte

Ben je op zoek naar een korte inspiratiesessie of wil je worden geadviseerd over hoe je met effectieve trainingen de productiviteit van je organisatie kunt verbeteren?

 

Contact

Meer weten over slim werken?

Klassikale training
Verantwoord klassikaal leren

De klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door een actieve en energieke didactiek. Door afwisseling in het programma vliegt de training voorbij en is het leerrendement onverminderd hoog.

Tussen en na de trainingsbijeenkomsten kun je gebruik maken van de online community. Hier kun je ervaringen met medecursisten en je trainers uitwisselen.

Trainingen en cursussen worden in lijn met richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio verzorgd. Als een klassikale training vanwege het coronavirus niet kan worden voortgezet wordt naadloos overgegaan naar live online trainen. Onbenutte uitgaven voor het arrangement crediteren we.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.

Online classrooms
Live online bijeenkomsten

Alle incompany- en open trainingen worden ook als live online bijeenkomsten aangeboden. De dynamiek van een live online bijeenkomst is anders is dan die van een klassikale training. De planning en didactiek worden daarop aangepast.

Een dag klassikale training is gelijk aan 2 dagdelen live online training met een tussenpoos van een week. Tijdens een live online bijeenkomst wordt uitleg afgewisseld met oefeningen en breakout sessies.

Tussen de online bijeenkomsten pas je het geleerde toe in de praktijk. Je wordt via de online community gecoacht door je trainer. Ook kun je ervaringen uitwisselen met je medecursisten en leren van hun ervaringen.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.