Succes is een keuze


Je bereikt succes samen met vrienden, collega’s en relaties.

cursus time management

cursus timemanagement

Cursus timemanagement

  • Grip op je werk
  • Rust in je hoofd
  • Meer resultaat

Bekijk: training timemanagement


Incompanyofferte aanvragen

Wat is succes en wanneer heb je succes?

En is succes een keuze?


Mensen volgen niet alleen maar een cursus plannen en organiseren omdat ze last hebben van werkstress of werkdruk. Een andere reden voor deelname is dat men de eigen productiviteit wil verbeteren om succesvol te worden.

Je hebt succes als je jouw doelen bereikt of verkeert in de situatie waarin je wilt verkeren. Voor de een is dat een avontuurlijk leven; voor de ander twee keer per dag de hond uitlaten en eens per week nasi eten bij de Chinees. 

 

Succes

 

Is succes een keuze?


Wat mij betreft wel. Het begint met realistische doelen stellen; daar heb je zelf invloed op en daar maak je dus zelf keuzes. En dan begint de weg naar de stip op de horizon. je kunt leren om dat pad efficiënt te bewandelen door een training time management te volgen.

Wat je echter zelf moet doen is keuzes maken! De uiteindelijke invulling van succes is namelijk persoonlijk en niet afhankelijk van wat anderen ervan vinden. Alhoewel…

 

Succes maak je samen; geef ‘samen’ vorm


Je omgeving is heel bepalend. Sterker nog: ik denk dat het heel belangrijk is om een sociale omgeving te hebben die bijdraagt aan je succes. Een omgeving die het jou gunt. Wat zelfs nog beter is: een omgeving die ook succes nastreeft en waar het normaal is om succes na te jagen.

Toegegeven: succes bereik je alleen maar door de juiste prioriteiten te stellen en effectief inspanning te leveren. Toch is het wel belangrijk dat je een omgeving hebt die dat begrijpt en steunt.

 

Wat is normaal? Wat is de norm?


Er bestaat geen normaal zonder context. Mores worden bepaald door een verzameling mensen. De omgeving waarin jij je bevindt kent hun eigen waarden en daaruit voortvloeiende normen. Dat geldt ook voor hoe die omgeving tegen succes aankijkt.

 

‘Normaal’ ontstaat uit een onbewust proces


Veel van onze opvattingen en overtuigingen komen voort uit de omgeving waarin we ons bevinden. Dat merk je vooral wanneer je van omgeving verandert. In het begin ben en voel je jezelf wellicht anders of misschien wel buitengesloten maar na verloop van tijd maak je onderdeel uit van de kudde; je kopieert gedrag, opvattingen en zienswijzen.

Het kan zelfs zo zijn dat je gaat sleutelen aan je eigen overtuigingen. Er ontstaat in feite een nieuwe ‘normaal’. Dit kan zowel een positieve als negatieve invloed hebben. Mensen hebben de neiging om zich te conformeren aan de groep waar ze deel van uitmaken. 

 

Succes vraagt om de juiste energie


Succes vraagt om een omgeving met mensen met de juiste energie; om positieve energie.  Wat zijn de kenmerken van die omgeving/mensen?

1. Allereerst zijn de mensen in je omgeving zelf succesvol
2. Ze gunnen jou succes; zelfs meer succes dan ze zelf hebben
3. Ze zijn bereid om je te steunen in het bereiken van succes
4. Ze respecteren dat jouw invulling van succes anders kan is dan die voor hen
5. Ze hebben een aanstekelijke energie die jou motiveert
6. Ze weten jouw veerkracht en doorzettingsvermogen aan te roepen
7. Ze zijn bereid om hun ervaringen te delen
8. Ze denken altijd in mogelijkheden
9. Ze zijn niet bang moeilijke keuzes te maken
10. Ze zijn proactief en proberen omstandigheden te beïnvloeden

Zet dat eens af tegen een omgeving met negatieve energie:

1. Ze kunnen het niet hebben dat mensen in hun omgeving succes hebben
2. Ze zijn niet bereid om je te steunen zonder dat er wat tegenover staat
3. Ze kunnen en willen niet begrijpen waarom jij bepaalde doelen wil bereiken
4. Ze voelen zich slachtoffer en geven de omgeving de schuld van hun situatie
5. Ze zien geen mogelijkheden en kansen maar vooral problemen en obstakels
6. Ze vertonen reactief gedrag en laten zich leiden door omstandigheden

Volgens mij herken je aan de hand van bovenstaande opsommingen vast wel mensen in jouw omgeving.

 

Samen werken en samen delen in succes


In een werkomgeving als je in loondienst bent of als zelfstandige ontkom je niet aan samenwerken. Ook hier is het belangrijk dat je wel de juiste mensen kiest om succes mee te bereiken. Er zijn drie belangrijke aandachtspunten die je in ere moet houden wanneer je succes wilt bereiken:

 

1. Maak heldere afspraken


Wees heel specifiek in wat je voor elkaar wilt krijgen en wie wat doet. Maak je doelstellingen SMART.

 

2. Vermijd asynchroniteit


Probeer samen te werken met iemand die anders en aanvullend is. Wanneer je samenwerkt met een kopie van jezelf weet je precies wat je krijgt: hetzelfde! Je wilt juist anders, beter en/of meer!

 

3. Gelijkwaardigheid is duurzaam


Werk nooit samen met mensen die harder aan hun kant van het tafellaken trekken dan jij doet. Het credo is dat wat jij van een ander verlangt een ander ook van jou mag verwachten en omgekeerd.

Wanneer van meet af aan in de onderhandeling de wederpartij te inhalig is of jou al het werk wil laten opknappen is jouw succes tot mislukken gedoemd. Bovendien is het ook slecht voor je eigenwaarde: je geeft immers toe dat je niet gelijkwaardig bent aan de ander terwijl juist positieve energie belangrijk is.

 

Kies voor succes!


Geef je sociale omgeving waar het kan vorm. Kies voor mensen die:

1. Je geestelijk voeden
2. Jou succes gunnen
3. Een positieve mindset hebben
4. In jou geloven
5. Denken in mogelijkheden
6. Een idealistische en visionaire inslag hebben
7. Zich niet competitief opstellen

Beperkt je niet alleen tot werkgerelateerde sociale contacten. Wees ook zorgvuldig in het kiezen van de juiste vrienden. En als je nog vrijgezel bent: wees zeer zorgvuldig in je partnerkeuze als je op dating-tour gaat.

Succes is niet alleen maar werkgerelateerd; succes kan ook inhouden dat je uiteindelijke in de situatie verkeert dat je samen twee keer per dag de hond uitlaat en samen naar de Chinees gaat (voor het geval dat een wereldreis je allebei niet interesseert).

Volg de cursus

timemanagement


[gravityform id="15" title="false" description="false"]


Incompanyofferte aanvragen

1050 training snellezen en mindmappen

Klantenservice


T (085) 002 02 02
E klantenservice@timension.nl

Join the future of work

Mis nooit meer de updates van Timension.


Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang nieuws, nieuwe inzichten en meteen bruikbare tips. [gravityform id="22" title="false" description="false"]