Wat is een missie? Uitleg en betekenis

Een missie beschrijft wat nodig is om de visie te realiseren.

Wat zijn acties? Wat zijn actiepunten?

De reden van bestaan van een organisatie

Om je visie te realiseren formuleer je een missie


Ieder mens en elke organisatie moet weten waarom je moet doen wat je doet, waarom de organisatie bestaat en wat gedaan moet worden om de visie te realiseren. Werken met een missie (ook bekend als mission statement) leer je in een training time management.

Wat is een missie?


AIM methode® | De AIM methode® en de afbeelding zijn auteursrechtelijk eigendom van Timension.

De missie: beknopt en fundamenteel

Wees to the point: vermijd wollig taalgebruik


Een mission statement wordt beschreven als een beknopt en fundamenteel doel. Daarmee geeft het richting aan jezelf en al je collega’s in de organisatie. Als het goed is komen alle verantwoordelijkheden die jij hebt op je werk uit je missie voort. 

Voorbeeld van een missie: War Child

Beschrijf wat je moet doen om je visie te realiseren


Een mooi voorbeeld van een mision statement is die van War Child. Zij willen kinderen in conflictgebieden helpen met het verwerken van hun oorlogservaringen door onderwijs, bescherming en psychische hulp. Dat is het uitgangspunt als fundamenteel doel.

Hun fundamentele doel draagt bij aan hun visie, namelijk een toekomst in vrede voor kinderen in oorlogsgebieden. Of liever gezegd: kinderen een toekomst zonder oorlog (en dus vrede) bieden.

Een missie is wat anders dan een visie

Een missie beschrijft concreet de kerndoelen


Een belangrijk verschil is dat de missie gericht is op waar jij of de organisatie voor staat; identiteit en waarden. De visie gaat meer om de toekomst van jou of de organisatie. De visie is in feite het ideale toekomstbeeld. Waarom is een missie belangrijk?

Een mission statement is ook een ijkpunt waar je jouw acties en taken tegen afzet. Eigenlijk kun je bij alles wat je doet de vraag stellen of het wel bijdraagt aan jouw missie of die van je werkgever. Als dat niet zo is dan ben je bezig maar niet productief.

Plan een kennismaking

Neem contact op!

Elke training kan als een maatwerk- en incompanytraining worden aangeboden. Ook kunnen interventies op maat worden ontwikkeld.

Bel (085) 002 02 02

Voor vragen of een offerte

Ben je op zoek naar een korte inspiratiesessie of wil je worden geadviseerd over hoe je met effectieve trainingen de productiviteit van je organisatie kunt verbeteren?

 

Contact

Meer weten over slim werken?

Klassikale training
Verantwoord klassikaal leren

De klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door een actieve en energieke didactiek. Door afwisseling in het programma vliegt de training voorbij en is het leerrendement onverminderd hoog.

Tussen en na de trainingsbijeenkomsten kun je gebruik maken van de online community. Hier kun je ervaringen met medecursisten en je trainers uitwisselen.

Trainingen en cursussen worden in lijn met richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio verzorgd. Als een klassikale training vanwege het coronavirus niet kan worden voortgezet wordt naadloos overgegaan naar live online trainen. Onbenutte uitgaven voor het arrangement crediteren we.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.

Online classrooms
Live online bijeenkomsten

Alle incompany- en open trainingen worden ook als live online bijeenkomsten aangeboden. De dynamiek van een live online bijeenkomst is anders is dan die van een klassikale training. De planning en didactiek worden daarop aangepast.

Een dag klassikale training is gelijk aan 2 dagdelen live online training met een tussenpoos van een week. Tijdens een live online bijeenkomst wordt uitleg afgewisseld met oefeningen en breakout sessies.

Tussen de online bijeenkomsten pas je het geleerde toe in de praktijk. Je wordt via de online community gecoacht door je trainer. Ook kun je ervaringen uitwisselen met je medecursisten en leren van hun ervaringen.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.