Snel de Outlook mailbox leegmaken

Je Outlook mailbox leegmaken gaat snel als je die goed organiseert.

Outlook mailbox leegmaken en de Outlook mailbox organiseren

Mailbox leegmaken van MS Outlook

Je mailbox is geen takenlijst!


Een volle inbox is voor veel professionals een herkenbaar probleem. Elke dag eindigen met een lege inbox lijkt onmogelijk. Dat is het echter niet!

In onze cursus timemanagement leren cursisten hoe ze dat snel kunnen doen. Maar dan moeten ze eerst de mappen in hun Outlook mailbox organiseren.

De Outlook mailbox leegmaken werkt volgens een eenvoudig principe. Je werkt volgens de methode van de prioriteitenmatrix.

Dat houdt in dat je bepaalt welke berichten wel en niet belangrijk voor je zijn. Vervolgens verdeel je de belangrijke berichten in wel of niet urgent.

E-mails die je wilt verwijderen gooi je weg. De map verwijderde items maak je periodiek leeg. Belangrijke e-mail die niet om actie vraagt archiveer je.

Het maakt niet uit met welk e-mailprogramma je werkt. Zelfs in Gmail, Windows mail en MS Outlook 2010 werkt deze methode voor alle e-mails.

Een volle mailbox werkt belemmerend en zorgt voor stress is. Maak je Postvak In elke dag leeg. Gebruik daarvoor slimme e-mail mappen.

Hoe werkt het? Moet je iets met een e-mail? Zo ja, verplaats die naar de map Urgent of Plannen. Moet je iets delegeren gebruik dan de map Delegeren. 

Een lege mailbox is vooral een kwestie van de gewoonte ontwikkelen. Wen aan werken met slimme e-mail mappen en slim selecteren aan de poort.

E-mail en MS Outlook tips & tricks

Werk slimmer met MS Outlook


Outlook tip 01: Outlook vandaag aanpassen

Outlook tip 02: Mappen maken in Outlook

Outlook tip 03: Je inbox leegmaken in weinig tijd

Outlook tip 04: Categorieën maken en aanpassen

Outlook tip 05: E-mail archiveren met kleurcategorieën

Outlook tip 06: Taak maken van een e-mail

Outlook tip 07: Van e-mail met bijlage(n) naar een taak

Outlook tip 08: Een Outlook taak met bijlage maken

Outlook tip 09: Taken in de Outlook agenda tonen

Outlook tip: e-mail coaching tips

Plan een kennismaking

Neem contact op!

Elke training kan als een maatwerk- en incompanytraining worden aangeboden. Ook kunnen interventies op maat worden ontwikkeld.

Bel (085) 002 02 02

Voor vragen of een offerte

Ben je op zoek naar een korte inspiratiesessie of wil je worden geadviseerd over hoe je met effectieve trainingen de productiviteit van je organisatie kunt verbeteren?

 

Contact

Meer weten over slim werken?

Klassikale training
Verantwoord klassikaal leren

De klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door een actieve en energieke didactiek. Door afwisseling in het programma vliegt de training voorbij en is het leerrendement onverminderd hoog.

Tussen en na de trainingsbijeenkomsten kun je gebruik maken van de online community. Hier kun je ervaringen met medecursisten en je trainers uitwisselen.

Trainingen en cursussen worden in lijn met richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio verzorgd. Als een klassikale training vanwege het coronavirus niet kan worden voortgezet wordt naadloos overgegaan naar live online trainen. Onbenutte uitgaven voor het arrangement crediteren we.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.

Online classrooms
Live online bijeenkomsten

Alle incompany- en open trainingen worden ook als live online bijeenkomsten aangeboden. De dynamiek van een live online bijeenkomst is anders is dan die van een klassikale training. De planning en didactiek worden daarop aangepast.

Een dag klassikale training is gelijk aan 2 dagdelen live online training met een tussenpoos van een week. Tijdens een live online bijeenkomst wordt uitleg afgewisseld met oefeningen en breakout sessies.

Tussen de online bijeenkomsten pas je het geleerde toe in de praktijk. Je wordt via de online community gecoacht door je trainer. Ook kun je ervaringen uitwisselen met je medecursisten en leren van hun ervaringen.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.