Wat is effectief werken?

En wat is het verschil tussen efficiënt en effectief werken?

wat is effectief werken?

Effectief en efficiënt werken

effectief werken

Effectief gaat voor efficient


‘Effectief’ en ‘efficiënt’ worden vaak in een adem genoemd. Vaak spreken mensen over ‘efficiënt‘ terwijl ze ‘effectief’ bedoelen. Effectiviteit gaat om het bereiken van je doel, ongeacht de manier waarop. ‘Efficiënt’ gaat juist over de manier waarop: het proces.

‘Effectief’ is gericht op het bereiken van een resultaat of doelstelling. Om effectief te kunnen zijn, is weten wat je wilt bereiken een vereiste. Wat daarbij helpt is het formuleren van SMART doelstellingen.

Een effectief ezelsbruggetje

effectief en efficiënt werken

Effectief en efficiënt zijn een koppel


Er is een ezelsbruggetje om het verschil tussen effectief en efficiënt te onthouden:

Effectief werken gaat over de goede dingen doen; efficiënt werken gaat over de dingen goed doen. Het heeft geen zin om efficiënt te werken als je niet effectief bent.

Effectief gaat in feite over een koers uitzetten om bij een doel uit te komen en efficiënt gaat over de wijze waarop de weg naar het doel wordt afgelegd. Je kan stellen dat effectief belangrijker is dan efficiënt. Al is het natuurlijk het beste om’effectief’ en ‘efficiënt’ zo goed mogelijk te combineren.

Als je werkt ben je effectief bezig wanneer de acties die je uitvoert aantoonbaar bijdragen aan de doelen die je wilt bereiken. Formuleer je doelen volgens de SMART methode. Wanneer je geen doelen hebt geformuleerd is het in feite niet mogelijk om effectief te zijn. 

‘Effectief zijn’ richt zich op resultaat

Visie Missie Doelen Time management AIM-methode-optimaal

‘Efficient zijn’ gaat over het proces


Stel dat je als ondernemer als doel hebt dat je aan het einde van het boekjaar 10% meer winst hebt gemaakt dan vorig jaar. Dat kan op verschillende manieren: Je kunt denken aan het verkopen van meer producten met een hogere winstmarge. Je kunt ook bezuinigen zodat je door lagere kosten meer winst maakt.

Als je 10% of meer winst is gemaakt blijken beide manieren (of een combinatie van beiden) effectief. Je hebt er wel wat voor moeten doen (en/of moeten laten).

Je hebt moeten bepalen waar je wel en niet bij betrokken moet zijn. Je hebt moeite gedaan om proactief invloed uit te oefenen.

Je hebt ervoor gewerkt om dat resultaat te bereiken. Je hebt tijdens je werk doelen geformuleerd en prioriteiten gesteld. Dat is zijn acties die thuishoren in het domein van effectiviteit. Er is sprake van effectief gedrag als je inspanningen en de keuzes die je maakt leiden tot het gewenste resultaat. Ongeacht het proces.

De vraag die zich wel kan aandienen is of er een manier is om het gestelde doel met zo min mogelijk inspanning of verspilling van middelen te bereiken. Dergelijke vragen hebben vooral betrekking op efficiency.

De combinatie van effectiviteit en efficiency zorgt ervoor dat je meer zal bereiken met minder moeite. Om die reden zie je dat beide onderwerpen ook altijd terugkomen in een training timemanagement.

Plan een kennismaking

Neem contact op!

Elke training kan als een maatwerk- en incompanytraining worden aangeboden. Ook kunnen interventies op maat worden ontwikkeld.

Bel (085) 002 02 02

Voor vragen of een offerte

Ben je op zoek naar een korte inspiratiesessie of wil je worden geadviseerd over hoe je met effectieve trainingen de productiviteit van je organisatie kunt verbeteren?

 

Contact

Meer weten over slim werken?

Klassikale training
Verantwoord klassikaal leren

De klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door een actieve en energieke didactiek. Door afwisseling in het programma vliegt de training voorbij en is het leerrendement onverminderd hoog.

Tussen en na de trainingsbijeenkomsten kun je gebruik maken van de online community. Hier kun je ervaringen met medecursisten en je trainers uitwisselen.

Trainingen en cursussen worden in lijn met richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio verzorgd. Als een klassikale training vanwege het coronavirus niet kan worden voortgezet wordt naadloos overgegaan naar live online trainen. Onbenutte uitgaven voor het arrangement crediteren we.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.

Online classrooms
Live online bijeenkomsten

Alle incompany- en open trainingen worden ook als live online bijeenkomsten aangeboden. De dynamiek van een live online bijeenkomst is anders is dan die van een klassikale training. De planning en didactiek worden daarop aangepast.

Een dag klassikale training is gelijk aan 2 dagdelen live online training met een tussenpoos van een week. Tijdens een live online bijeenkomst wordt uitleg afgewisseld met oefeningen en breakout sessies.

Tussen de online bijeenkomsten pas je het geleerde toe in de praktijk. Je wordt via de online community gecoacht door je trainer. Ook kun je ervaringen uitwisselen met je medecursisten en leren van hun ervaringen.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.