Wat is effectief werken?

En wat is het verschil tussen efficiënt en effectief werken?

Meer artikelen, tips en how to's ➔
Meer artikelen, tips en how to's ➔
wat is effectief werken?
 


Effectief en efficiënt werken

effectief werken

Effectief gaat voor efficient

‘Effectief’ en ‘efficiënt’ worden vaak in een adem genoemd. Vaak spreken mensen over ‘efficiënt‘ terwijl ze ‘effectief’ bedoelen. Effectiviteit gaat om het bereiken van je doel, ongeacht de manier waarop. ‘Efficiënt’ gaat juist over de manier waarop: het proces.

‘Effectief’ is gericht op het bereiken van een resultaat of doelstelling. Om effectief te kunnen zijn, is weten wat je wilt bereiken een vereiste. Wat daarbij helpt is het formuleren van SMART doelstellingen.

 


Een effectief ezelsbruggetje

effectief en efficiënt werken

Effectief en efficiënt zijn een koppel

Er is een ezelsbruggetje om het verschil tussen effectief en efficiënt te onthouden:

Effectief werken gaat over de goede dingen doen; efficiënt werken gaat over de dingen goed doen. Het heeft geen zin om efficiënt te werken als je niet effectief bent.

Effectief gaat in feite over een koers uitzetten om bij een doel uit te komen en efficiënt gaat over de wijze waarop de weg naar het doel wordt afgelegd. Je kan stellen dat effectief belangrijker is dan efficiënt. Al is het natuurlijk het beste om’effectief’ en ‘efficiënt’ zo goed mogelijk te combineren.

Als je werkt ben je effectief bezig wanneer de acties die je uitvoert aantoonbaar bijdragen aan de doelen die je wilt bereiken. Formuleer je doelen volgens de SMART methode. Wanneer je geen doelen hebt geformuleerd is het in feite niet mogelijk om effectief te zijn. 

 


‘Effectief zijn’ richt zich op resultaat

Visie Missie Doelen Time management AIM-methode-optimaal

‘Efficient zijn’ gaat over het proces

Stel dat je als ondernemer als doel hebt dat je aan het einde van het boekjaar 10% meer winst hebt gemaakt dan vorig jaar. Dat kan op verschillende manieren: Je kunt denken aan het verkopen van meer producten met een hogere winstmarge. Je kunt ook bezuinigen zodat je door lagere kosten meer winst maakt.

Als je 10% of meer winst is gemaakt blijken beide manieren (of een combinatie van beiden) effectief. Je hebt er wel wat voor moeten doen (en/of moeten laten).

Je hebt moeten bepalen waar je wel en niet bij betrokken moet zijn. Je hebt moeite gedaan om proactief invloed uit te oefenen.

Je hebt ervoor gewerkt om dat resultaat te bereiken. Je hebt tijdens je werk doelen geformuleerd en prioriteiten gesteld. Dat is zijn acties die thuishoren in het domein van effectiviteit. Er is sprake van effectief gedrag als je inspanningen en de keuzes die je maakt leiden tot het gewenste resultaat. Ongeacht het proces.

De vraag die zich wel kan aandienen is of er een manier is om het gestelde doel met zo min mogelijk inspanning of verspilling van middelen te bereiken. Dergelijke vragen hebben vooral betrekking op efficiency.

De combinatie van effectiviteit en efficiency zorgt ervoor dat je meer zal bereiken met minder moeite. Om die reden zie je dat beide onderwerpen ook altijd terugkomen in een training timemanagement.

Gerelateerde trainingen

 

Timemanagement en werkdruk reduceren

Bereik meer met minder moeite. Leer effectief en efficiënt werken en bespaar tijd.

Timemanagement met Microsoft Outlook

Krijg grip op je werk en rust in je hoofd. Laat Microsoft Outlook vooral voor je werken.

Timemanagement met Google Workplace

Pas slim timemanagement toe. Plan en organiseer je werk met Google Workplace.

Plan een kennismaking

Neem contact op!

Elke training kan als een maatwerk- en incompanytraining worden aangeboden. Ook kunnen interventies op maat worden ontwikkeld.

Bel (085) 002 02 02

Voor vragen of een offerte

Ben je op zoek naar een korte inspiratiesessie of wil je worden geadviseerd over hoe je met effectieve trainingen de productiviteit van je organisatie kunt verbeteren?

 

Contact

Meer weten over slim werken?