E-mail archiveren in Outlook met kleurcategorieën

Kleurcategorieën werken makkelijker dan mappen

Contact

Met categorieën e-mail archiveren in Outlook

E-mail archiveren in MS Outlook is vaak een uitdaging. De meeste mensen die wij in een cursus time management zien hebben tientallen mappen en weten niet meer waar welke informatie is opgeborgen.

Door met kleurcategorieën e-mail te archiveren werk je overzichtelijker. Sommige e-mails gaan namelijk over meer dan een onderwerp. Als je met mappen werkt moet je een e-mail kopiëren om op verschillende plekken vindbaar te maken. Dat is niet handig. Maar je moet wel eerst kleurcategorieën maken.

Wanneer je met categorieën werkt wordt het opruimen van e-mail veel overzichtelijker. Wat je in feite doet is een e-mail een of meer eigenschappen toekennen. Dus een of meer kleurcategorieën toekennen. De e-mail wordt niet gekopieerd en is wel te vinden aan de hand van de categorieën die zijn toegekend.

 

Volgende stap

Gebruik je inbox niet als een takenlijst. Wanneer er een actie uit een e-mail voortvloeit, ga je van een e-mail een taak maken in Outlook. Als die taak eenmaal is gemaakt kun je de e-mail zelf archiveren met de juiste kleurcategorie(ën).

 


training snellezen en mindmappen

Join the future of work

Mis nooit meer de updates van Timension.


Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang nieuws, nieuwe inzichten en meteen bruikbare tips.