David Allen en Getting things done ®

Wat is d filosofie van David Allen?

Getting Things Done van David Allen

Wie is David Allen?

De bedenker van de Getting Things Done methode


David Allen is de schrijver van het boek Getting Things Done. De essentie is mensen, net zoals wij doen met onze cursus timemanagement, een systeem aan te bieden dat hun leven productiever maakt.

Volgens David Allen is het probleem een te grote hoeveelheid aan zaken die in je hoofd rondspoken. Al deze zaken vragen om beslissingen en zorgen ervoor dat je niet gefocust kunt zijn op waar je mee bezig bent. Daarin heeft hij gelijk maar hij is daar niet uniek in.

De simpele filosofie van David Allen

Hou je hoofd leeg en focus op de actie waar je nu aan werkt


Een sterk uitgangspunt van Getting Things Done is dat je je hoofd leegmaakt en alles op papier zet. Hierdoor hoef je nergens anders over na te denken dan waar je op dat moment mee bezig bent. Als je iets doet, moet je hier je volledige aandacht bij hebben.

David Allen en timemanagement

Veel overeenkomsten met time management trainingen


De Getting Things Done methode van David Allen lijkt in vergelijking tot een cursus time management meer op een systeem gebaseerd op slim administreren van acties. Als het systeem niet goed wordt toegepast verliest het haar kracht. Dat is het veelgehoorde manco.

De methode van David Allen is vooral een manier van werken die zich richt op efficiënt werken volgens een vastgestelde manier. Wanneer mensen deze werkwijze van David Allen vol weten te houden pakt het wel heel goed uit.

Er is een keerzijde: de methode van David Allen is minder gericht op effectief werken vanuit persoonlijk leiderschap. Prioriteiten stellen vanuit waarden en overtuigingen komt nauwelijks aan bod. Dat is een belangijk verschil met time management

Getting Things Done

Vooral een efficiënt werkproces


Getting Things Done is volgens David Allen gebaseerd op 5 stappen die je in weliswaar andere vorm ook ziet in een cursus time management:

1. Capture. Verzamel alles wat je bezig houdt.
2. Clarify. Bekijk per zaak wat je kunt doen.
3. Organize. Organiseer je acties.
4. Reflect. Bekijk wekelijks je lijsten en vul ze aan.
5. Engage. Bekijk wat het handigst is om nu te doen en doe het.

Plan een kennismaking

Neem contact op!

Elke training kan als een maatwerk- en incompanytraining worden aangeboden. Ook kunnen interventies op maat worden ontwikkeld.

Bel (085) 002 02 02

Voor vragen of een offerte

Ben je op zoek naar een korte inspiratiesessie of wil je worden geadviseerd over hoe je met effectieve trainingen de productiviteit van je organisatie kunt verbeteren?

 

Contact

Meer weten over slim werken?

Klassikale training
Verantwoord klassikaal leren

De klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door een actieve en energieke didactiek. Door afwisseling in het programma vliegt de training voorbij en is het leerrendement onverminderd hoog.

Tussen en na de trainingsbijeenkomsten kun je gebruik maken van de online community. Hier kun je ervaringen met medecursisten en je trainers uitwisselen.

Trainingen en cursussen worden in lijn met richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio verzorgd. Als een klassikale training vanwege het coronavirus niet kan worden voortgezet wordt naadloos overgegaan naar live online trainen. Onbenutte uitgaven voor het arrangement crediteren we.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.

Online classrooms
Live online bijeenkomsten

Alle incompany- en open trainingen worden ook als live online bijeenkomsten aangeboden. De dynamiek van een live online bijeenkomst is anders is dan die van een klassikale training. De planning en didactiek worden daarop aangepast.

Een dag klassikale training is gelijk aan 2 dagdelen live online training met een tussenpoos van een week. Tijdens een live online bijeenkomst wordt uitleg afgewisseld met oefeningen en breakout sessies.

Tussen de online bijeenkomsten pas je het geleerde toe in de praktijk. Je wordt via de online community gecoacht door je trainer. Ook kun je ervaringen uitwisselen met je medecursisten en leren van hun ervaringen.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.