Wat is de 80-20 regel? Betekenis en uitleg

Hoe werkt de 80-20 regel en hoe kun je ervan profiteren?

80 20 regel en paretoprincipe

Uitkomsten en oorzaken

20 80 regel of 80 20 regel en hoe pas je die toe?

De 80 20 regel is een hefboom


De 80 20 regel is ook bekend als de ’20 80 regel’ of het Pareto-principe. Het stelt dat 80% van de uitkomsten worden veroorzaakt door 20% van de oorzaken.

De Italiaanse econoom Vilfredo Pareto kwam tot dit principe toen hij erachter kwam dat 20% van de bevolking 80% al het vermogen beschikt.

Degene die de 80 20 regel eigenlijk écht toepasbaar heeft gemaakt is Dr. Joseph Juran. Van hem komt de uitspraak: “Vital few and trivial many”.

Mogelijk heeft Juran het toegeschreven aan Vilfredo Pareto en het begrip Pareto principe geïntroduceerd omdat het beter klinkt dat ‘Het Juran Principe’.

De 80 20 regel is in een cursus time management een vast onderwerp. Immers, 20% van je inspanningen leveren 80% van het gewenste resultaat op.

De 80 20 regel: timemanagement

80 20 regel en timemanagement

Een manier om slimmer te werken


Door ervaring kun je in de loop van de tijd 20% identificeren waarmee je 80% van je doelen bereikt. Het is van belang dat je je op deze 20% richt.

Time management AIM-methode-optimaal


AIM methode® | De AIM methode® en de afbeelding zijn auteursrechtelijk eigendom van Timension.

Om taken te voltooien werk je aan acties en met mensen en informatie. Op die drie elementen van een taak kun je de 80 20 regel toepassen:

Je kunt stellen dat 20% van je acties bijdragen aan 80% van de taken die je moet voltooien. Door een logboek bij te houden identificeer je deze acties.

Met 20% van de mensen met wie je samenwerkt bereik je eveneens 80% van je doelstellingen. Het zijn vaak de mensen die aan een half woord genoeg hebben.

Hetzelfde gaat ook op voor 20% van de informatie waar je mee werkt. Dat draagt bij aan 80% van je succes. Focus jezelf dus daarop.

Met de prioriteitenmatrix is de 80/20 regel praktisch bruikbaar. Dat wil niet zeggen dat je de overige 80% van je werk niet moet doen. Stel de juiste prioriteiten.

De 80 20 regel zegt niets over het werkproces, oftewel efficiënt werken. Het gaat over het maken van keuzes. Het zegt vooral iets over effectief werken.

Praktische tip:

Als je teveel taken hebt en te weinig tijd hebt om ze allemaal op tijd te voltooien, zal je keuzes moeten maken. Bepaal samen met je leidinggevende welke taken de meeste impact maken als je ze voltooid. Kijk ook naar de impact van taken als je ze niet voltooid.

Focus vervolgens op 20% van de taken die de meeste impact maken. Doe die eerst! Gebruik de Eisenhowermatrix om ze de juiste prioriteiten toe te kennen.

De 80 20 regel in je privéleven

80 20 regel en je privéleven

Een grappige test


Ga eens bij jezelf na of je een van de onderstaande voorbeelden herkent. Bedenk er ook zelf een paar. Je zal zien dan de 80 20 regel vaak van toepassing is.

80% van je garderobe draag je 20% van de tijd. Klopt dat? Dan heb je een goede reden om je huis op te ruimen. Daar word je ook productiever van.

80% van je vrienden zie je 20% van de tijd. Je kunt je afvragen of je een aantal vriendschappen niet hebt verwaarloosd. Met de juiste vrienden bereik je meer.

80% van alle recepten die je kent kook je 20% van de tijd. Vraag je af of je niet te weinig lekkere en gezonde recepten bereidt.

80% van je gewoontes dragen bij aan 20% van je welzijn en geluk. Wordt het niet tijd om jezelf andere gewoontes en routines aan te leren?

Praktische tip:

Je sociale omgeving is heel bepalend voor jouw welzijn en succes. Ouders willen niet voor niets dat hun kinderen niet omgaan met verkeerde vrienden. Ook als je volwassen bent kun je verkeerde vrienden hebben.

Ga eens bij jezelf na welke van jouw vrienden écht goed voor je zijn. Wie behoort tot 20% van de vrienden die jou steunen en het beste voor je willen. Je hebt niet veel vrienden nodig. Het gaat om de juiste vrienden.

De 80 20 regel en je werk

80 20 regel en je werk

Pas het Pareto principe toe


80% van de omzet komt van 20% van de klanten. Bepaal dus aan welke klanten je vooral de juiste aandacht moet besteden.

80% van de resultsten wordt door slechts 20% medewerkers gerealiseerd. Bepaal welke van die medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen.

Omgekeerd geldt namelijk dat 20% van de resultaten door slechts 80% van de medewerkers wordt gerealiseerd. Bepaal dus ook met wie je samenwerkt.

80% van de overleggen dragen voor maar 20% bij aan de taken die jij moet voltooien. Maak afspraken over hoe je effectiever kunt vergaderen.

De 80 20 regel is een principe die jou in staat stelt proactief het werk te plannen en te organiseren. Je kunt met de minste inspanning veel resultaat opleveren.

Praktische tip:

Die ene leuke collega met die je veel kunt lachen is leuk in de omgang maar niet zo productief als je samenwerkt. Die rustige saaie collega, die geen gangmaker is, heeft aan een half woord genoeg om tot resultaten te komen. Herkenbaar?

Op je werk kun je het beste samenwerken met mensen die resultaatgericht zijn. Dat sluit joviale omgangsvormen natuurlijk niet uit. Wees wel scherp: je werk is je werk.Bepaal met welke 20% van de collega’s je het meeste resultaat bereikt.

Is de 80 20 regel in beton gegoten?

de 80 20 regel is niet in beton gegoten

De percentages mogen afwijken


Nee, de 80 20 regel is een échte vuistregel. De verhoudingen van het Pareto principe zijn om en nabij 80% en 20%.

Het zegt in feite dat het grootste deel van de uitkomsten – ongeveer 80% van de resultaten – voortkomt uit het kleinste deel – ongeveer 20% – van de oorzaken.

Dat betekent dus dat het ook 73/27 of 84/16 kan zijn. Het gaat om het idee dat een relatief klein deel van de oorzaken leiden tot relatief grote uitkomsten.

De kunst is dus dat jij jezelf vooral richt op 20% van de oorzaken waarmee je een groot deel van jouw doelen kunt bereiken.

Plan een kennismaking

Neem contact op!

Elke training kan als een maatwerk- en incompanytraining worden aangeboden. Ook kunnen interventies op maat worden ontwikkeld.

Bel (085) 002 02 02

Voor vragen of een offerte

Ben je op zoek naar een korte inspiratiesessie of wil je worden geadviseerd over hoe je met effectieve trainingen de productiviteit van je organisatie kunt verbeteren?

 

Contact

Meer weten over slim werken?

Klassikale training
Verantwoord klassikaal leren

De klassikale bijeenkomsten kenmerken zich door een actieve en energieke didactiek. Door afwisseling in het programma vliegt de training voorbij en is het leerrendement onverminderd hoog.

Tussen en na de trainingsbijeenkomsten kun je gebruik maken van de online community. Hier kun je ervaringen met medecursisten en je trainers uitwisselen.

Trainingen en cursussen worden in lijn met richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio verzorgd. Als een klassikale training vanwege het coronavirus niet kan worden voortgezet wordt naadloos overgegaan naar live online trainen. Onbenutte uitgaven voor het arrangement crediteren we.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.

Online classrooms
Live online bijeenkomsten

Alle incompany- en open trainingen worden ook als live online bijeenkomsten aangeboden. De dynamiek van een live online bijeenkomst is anders is dan die van een klassikale training. De planning en didactiek worden daarop aangepast.

Een dag klassikale training is gelijk aan 2 dagdelen live online training met een tussenpoos van een week. Tijdens een live online bijeenkomst wordt uitleg afgewisseld met oefeningen en breakout sessies.

Tussen de online bijeenkomsten pas je het geleerde toe in de praktijk. Je wordt via de online community gecoacht door je trainer. Ook kun je ervaringen uitwisselen met je medecursisten en leren van hun ervaringen.

Twee tot vier weken na de laatste online bijeenkomst volgt een één op één sessie van een uur met je trainer. Je kunt dit uur naar eigen inzicht indelen. Denk hierbij aan praktische tips maar ook aan herhaling van lesstof als je daar behoefte aan hebt.