Punctualiteit leer je niet in een training

Er is één ding dat ik cursisten in de cursus time management niet leer: punctualiteit. Niet omdat ik dat onbelangrijk vind maar omdat je sowieso punctueel hoort te zijn!

cursus time management

Bereik meer met minder moeite! Krijg grip op je werk en rust in je hoofd met de cursus time management.

Homepage » Cursus time management » Punctualiteit leer je niet in een training

punctualiteit

Wat is punctualiteit?

Punctualiteit is stiptheid of nauwkeurigheid. Ingewikkelder dan dat ga ik het niet maken.

 

Punctualiteit vraagt niet om een training

Je hoeft echt geen training te volgen om punctueel te zijn. Kom op tijd op je afspraken, bel op tijd terug, verstuur op tijd die ene mail en wees nauwkeurig. En als er een kink in de kabel is waardoor je niet punctueel kan zijn communiceer je dat op tijd met opgaaf van reden. Is dat iets wat je moet trainen?

Punctualiteit gaat ook over respect

Ik maak wel eens in een training time management mee dat een cursist te laat is. Toch begin ik op tijd. Waarom? Omdat alle andere cursisten wél moeite hebben gedaan om op tijd aanwezig te zijn. En als die het kunnen…

Te laat komen terwijl dat eigenlijk niet nodig is vind ik bovendien respectloos richting anderen die net als iedereen ook maar 24 uur in een dag hebben. Kom jij regelmatig te laat? Weet dan dat het bijna altijd voor irritatie zorgt. Vooral wanneer men niet verder kan omdat jij niet op tijd bent.

Mijn dringende advies is – als je vaak te laat komt – om je punctualiteit meteen te verbeteren. Zet je wekker vroeger, vertrek eerder van huis en zorg ervoor dat vergaderingen niet uitlopen. Leer jezelf stiptheid en nauwkeurigheid aan.

 

Als je al niet eens op tijd kunt komen…

Wanneer zoiets simpels als op tijd komen jou niet lukt, dan ben je ook niet in staat om een uitdagende of complexe taak uit te voeren. Sta er dan niet van te kijken wanneer je wordt overgeslagen.

 

Militaire precisie is niet overdreven

Wat is er mis met militaire precisie? Ja, ik gebruik bewust die woorden. Hoe ervaar jij punctualiteit, nauwkeurigheid en stiptheid als je ervan afhankelijk bent? Vind je het fijn als de trein precies op tijd is? Of als ik een tandje bijzet: vind je het belangrijk dat je op tijd de juiste dosering van de juiste medicatie krijgt als je in het ziekenhuis ligt?

 

Gebrek aan punctualiteit wreekt zich

Wanneer jij niet punctueel bent zal je merken dat je minder serieus wordt genomen. Het gevolg kan zijn dat men ook minder punctueel wordt richting jou. Je hebt immers – denkt men al dan niet bewust – geen recht van spreken.

 

Punctualiteit is geen dwangneurose

Vind je het allemaal maar overdreven? Punctualiteit is geen dwangneurose. Het gaat in de basis om een eenvoudig gegeven: wees stipt, nauwkeurig en op tijd. Is dat teveel gevraagd? Ik vind van niet! Punctualiteit is niet overdreven, het draagt bij aan kwaliteit en het voorkomt dat werk opnieuw gedaan moet worden.

Ontvang gratis tips & tricks

Haal meer uit je tijd en jezelf met onze gratis tips & tricks

Contactgegevens

Bezoekadres

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht

Secretariaat & klantenservice

T (085) 002 02 02
E klantenservice@timension.nl

Zorgeloos aanmelden

Tot drie weken voor de training mag je kosteloos annuleren. Een vervanger sturen mag altijd. Alle leermiddelen, het arrangement, deelnamecertificaat en benodigde parkeerkaarten zijn in het tarief inbegrepen.

Vragen?

Bel (085) 002 02 02 of vul het formulier in.

Share This