Efficiënt werken betekenis. Wanneer werk je efficiënt?

Efficiënt werken betekent werken volgens een proces om met zo min mogelijk inspanning en met weinig middelen zo veel mogelijk resultaten te behalen. Het verschilt van effectief werken, waarbij het gaat om de uitkomst en niet het proces. Veel mensen volgen een cursus efficiënt en effectief werken.

cursus time management

Bereik meer met minder moeite! Krijg grip op je werk en rust in je hoofd met de cursus time management.

Homepage » Cursus time management » Efficiënt werken betekenis

Efficiënt werken voorbeeld

Zonder dat je jezelf er van bewust bent maken mensen al vaak gebruik van handigheidjes op het werk. In feite is dat ook een vorm van efficiënt werken.

Een simpel voorbeeld: door te werken met sneltoetsen kun je met minder moeite sneller werken op je laptop. Sneltoetsen zorgen ervoor dat je in minder tijd en met minder moeite meer gedaan krijgt.

 

Effectief of efficiënt werken?

De termen effectief en efficiënt werken worden vaak met elkaar verwisseld. Ze betekenen niet hetzelfde. Effectief werken betekent dat je keuzes maakt om echt richting een doel te werken. Efficiënt werken gaat over de manier waarop je werkt.

Er is een ezelsbruggetje: “Effectief werken gaat over de goede dingen doen, efficiënt werken gaat over de dingen goed doen.”

Zoals je vast wel begrijpt haal je meer uit jezelf en je tijd wanneer je zowel effectief als efficiënt werkt. Om die reden komen effectiviteit en efficiency altijd aan bod in een training time management.

 

Het gebruik van social intranet

De opkomst van informatierijke omgevingen zoals sociale bedrijfsnetwerken, social media en social intranet heeft ervoor gezorgd dat binnen bedrijven efficiënter kan worden gewerkt. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld makkelijker kennis en informatie hergebruiken.

 

Nog meer voorbeelden

  • Kopiëren en plakken van teksten die herhaald worden in een document (in plaats van alles typen)
  • Het werken met ‘rules’ of ‘filters’ in MS Outlook, IBM Notes of binnen G mail
  • Het leren van de tafels. Het kost moeite om te leren maar het bespaart je op termijn veel rekenwerk

Ontvang gratis tips & tricks

Haal meer uit je tijd en jezelf met onze gratis tips & tricks

Contactgegevens

Bezoekadres

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht

Secretariaat & klantenservice

T (085) 002 02 02
E klantenservice@timension.nl

Zorgeloos aanmelden

Tot drie weken voor de training mag je kosteloos annuleren. Een vervanger sturen mag altijd. Alle leermiddelen, het arrangement, deelnamecertificaat en benodigde parkeerkaarten zijn in het tarief inbegrepen.

Vragen?

Bel (085) 002 02 02 of vul het formulier in.

Share This