Actiepunten en acties: betekenis en uitleg

Onder actiepunten verstaan we dingen die mensen moeten doen in de meest brede zin. Denk aan een tekst schrijven, een boodschap doen, een planning maken, studeren, iets uitzoeken, vergaderen, et cetera.

cursus time management

Bereik meer met minder moeite! Krijg grip op je werk en rust in je hoofd met de cursus time management.

Homepage » Cursus time management » Actiepunten en acties

Actiepunten en doelen bereiken

Om jouw doelen te kunnen bereiken moet je bepaalde taken voltooien. Een taak bestaat uit drie elementaire onderdelen: 1) actiepunten, 2) informatie en 3) mensen. Een actiepunt is dus een van de onderdelen van een taak.

Om jouw taken te kunnen uitvoeren, moet je bepalen wat je precies moet doen. Ook bepaal je van iedere actie wie het moet doen en welke informatie of faciliteiten er nodig zijn.

Om te voorkomen dat je teveel zelf gaat doen is het belangrijk om informatie aan de juiste mensen te verbinden. In een cursus time management word je om die reden geleerd om door te vragen, te delegeren of om ‘nee’ te zeggen.

Succes en actiepunten

Een optelsom van de juiste voltooide actiepunten is in feite succes. Om te bepalen wat je moet doen stel je prioriteiten. Daarvoor kun je de prioriteitenmatrix gebruiken.

Wanneer je actiepunt na actiepunt hebt afgerond van je actielijst/actiepuntenlijst heb je als het goed is je doel bereikt. Het is belangrijk dat je iedere uit te voeren actiepunt vooraf vastlegt in een actiepuntenlijst.

Ontvang gratis tips & tricks

Haal meer uit je tijd en jezelf met onze gratis tips & tricks

Contactgegevens

Bezoekadres

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht

Secretariaat & klantenservice

T (085) 002 02 02
E klantenservice@timension.nl

Zorgeloos aanmelden

Tot drie weken voor de training mag je kosteloos annuleren. Een vervanger sturen mag altijd. Alle leermiddelen, het arrangement, deelnamecertificaat en benodigde parkeerkaarten zijn in het tarief inbegrepen.

Vragen?

Bel (085) 002 02 02 of vul het formulier in.

Share This