Breintraining: betekenis en uitleg

Productiever en vitaler door breintraining, voldoende slaap en geen middelenmisbruik

braintraining

Leer snellezen als een Pro!


Lees tot 3 à 4 keer sneller na de cursus snellezen en mindmappen. Doe wat aan die stapels leeswerk!

Train je hersenen

Breintraining maakt je productiever


Breintraining maakt je productiever en vitaler. Je hersenen trainen heeft namelijk tot gevolg dat je brein actiever wordt en sneller gaat werken.

Het stelt als het ware de veroudering van je brein uit. Je kunt meer onthouden, sneller informatie uit je geheugen halen en het heeft (beperkte) invloed op je intelligentie..

 

Train elke dag je brein

Doe nieuwe dingen


Breintraining hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het gaat erom dat je je brein prikkelt en aan het werk zet. Dit bereik je door nieuwe dingen te doen. 

 

Breintraining oefeningen

Doe nieuwe dingen


Een makkelijke manier om je brein te trainen is om bij simpele dagelijkse bezigheden en handelingen links en rechts om te wisselen.

Op die manier activeer je namelijk een ander gebied in je hersenen. De linkerhelft van je brein stuurt de rechterkant van je lichaam aan.

Stel dat je rechtshandig bent: Je eet soep met je rechterhand, schrijft met rechts, poetst je tanden met rechts et cetera.

Als je je soep ineens met je linkerhand eet of bij het avondeten mes en vork omwisselt activeer en stimuleer je een ander gebied in je andere hersenhelft.

Je kunt ook gebruik maken van sites als neurocampus of apps op je smartphone. Daar zijn allerlei oefeningen en leuke tests om je brein te trainen.

 

Cursus snellezen en mindmapping

Een zakelijke breintraining


Een manier om breintraining te combineren met werk is snellezen en mindmappen. Dat helpt je bovendien ook om meer te bereiken in je werk of tijdens het studeren.

Het is aangetoond dat als je in je werk snellezen en mindmapping toepast meer dossierkennis en een scherper inzicht verkrijgt in voor jou relevante vraagstukken.

Je kunt oefenen met snellezen door tekst op een efficiëntere manier aan te wijzen. Even nog een tip: als je op kauwgom kauwt mompel je niet mee met de tekst.

Als je jouw brein flink aan het werk zet draagt dat bij aan vitaliteit op latere leeftijd. Er is dus ook sprake van gezondheidswinst.

 

Slaap voldoende

Slaaptekort werkt contraproductief


Mensen hebben 7 tot 8 uren slaap per nacht nodig. Slechts 1% à 2% van de wereldbevolking functioneert goed in het dagelijks leven met slechts 4 uren slaap per nacht.

Voor de meeste mensen zorgt te weinig slaap voor een verhoogde kans op hartaanvallen of klachten van depressieve aard.

Slaaptekort leidt tot een significante daling van het IQ. Zover zelfs dat het erop lijkt dat er sprake is van een leerstoornis. Zorg voor een goede slaaphygiëne.

 

Gebruik geen cannabis

Je brein fuctioneert slechter


Cannabisgebruik zorgt ervoor dat het korte termijn geheugen niet goed functioneert. Onthouden gaat moeilijker. Dit effect houdt aan tot 4 uren nadat je onder invloed was.

Bij langdurig gebruik kan dit effect een week aanhouden. Zeer langdurig en intensief gebruik leidt tot lichte stoornissen in aandacht en gedrag!

 

Wees heel matig met alcohol

Zelfs 1 glas per dag is slecht


Het is wetenschappelijk aangetoond dat elke hoeveelheid alcohol schadelijk is. Door alcoholconsumptie sterven hersencellen af en neemt de kans op kanker toe.

Het is bewezen dat door alcoholgebruik hersencellen sneller afsterven. Er is niet aangetoond dat matig alcoholgebruik meteen leidt tot een lager IQ.

Er zijn wel sterke aanwijzingen dat comazuipen een nadelige invloed heeft op de intelligentie. Daar wordt nog steeds onderzoek naar gedaan.

Gerelateerde trainingen

Veel bezoekers volgen een van onderstaande cursussen:

Cursus mindmappen incl. software | 1-daagse training

In de cursus mindmappen leer je effectief brainstormen en vraagstukken doorgronden. Ook leer ke hoe je met mindmapsoftware snel je geachten kunt ordenen.

Open training
Incompanytraining

Cursus snellezen en mindmappen | 1-daagse training

Lees tot 3 à 4 keer sneller na de cursus snellezen en mindmappen. In de cursus leer je hoe je jouw leestempo verhoogt en je begrip rond complexe vraagstukken verbetert.

Open training
Incompanytraining

Workshop of cursus snellezen op maat

Met een workshop of cursus snellezen op maat kun je samen met je collega's op locatie trainen. Een workshop of training is al mogelijk vanaf een halve dag of avond.

Open training
Incompanytraining