Cursus online samenwerken 

Live online en klassikaal beschikbaar. Online leeromgeving inbegrepen.

In het kort

De cursus online samenwerken met community’s en social media

Je bereikt meer als je kennis en taken met elkaar deelt. In de cursus online samenwerken leer je hoe je samen online meer resultaten bereikt. Online community’s, het social web, social intranet en tools als Microsoft Teams maken slim samenwerken mogelijk! In de cursus online samenwerken leer je hoe je dat doet. In de cursus leer je hoe je jouw eigen productiviteit en die van anderen verbetert. Je leert hoe je een slimme werkstijl combineert met handige tools.

Bekijk programma ↘

Resultaat van de

Cursus online samenwerken

● Deel efficiënt kennis en informatie
● Bevorder resultaatgericht werken
● Ontwikkel omgevingsbewustzijn
● Stimuleer innovatie
● Verbeter productiviteit

cursus online samenwerken social collaboration
Productiviteit neemt toe

In de cursus online samenwerken leer je hoe je door kennis en informatie te delen ervoor kunt zorgen dat jij en jouw collega’s onnodig dubbel werk voorkomen.

Het delen van kennis en ervaringen verbetert de productiviteit. In de cursus online samenwerken ga je working out loud meteen praktisch toepassen.

cursus online samenwerken - social collaboration
Locatie- en tijdonafhankelijk werken

In de cursus online samenwerken zal je merken dat je veel flexibeler kunt werken terwijl jouw productiviteit en die van jouw team of organisatie verder verbetert.

Online samenwerken zorgt ervoor dat iedereen werktijden beter indeelt en onnodig woon-werk verkeer reduceert. Hierdoor neemt werkdruk en werkstress af.

cursus online samenwerken - social collaboration
Omgevingsbewustzijn groeit

Kennis van buiten wordt makkelijker verbonden aan kennis binnen de organisatie. Door met elkaar te delen hoe we werken wordt informeel leren bevorderd.

Door deze manier van werken onstaat een collectief brein en wordt het makkelijker complexe vraagstukken op te lossen en om te innoveren.

Online samenwerken met community’s maakt mensen en organisaties slim, wendbaar en productief

cursus online samenwerken

Programma

De kracht van online samenwerken en social collaboration

Als je weet hoe je slim online samenwerkt bereik je sneller en makkelijker resultaten en stimuleer je innovatie. In de cursus online samenwerken leer je hoe je de digital workplace optimaal gebruikt in lijn met jouw verantwoordelijkheden en doelen. Ook leer je hoe je het social web, het social intranet en tools als Microsoft Teams gebruikt als werkplektechnologie.

Je leert hoe je de dynamiek van community’s en netwerken effectief gebruikt door effectief gedrag te combineren met techniek. Door slim informatie te delen wordt compliant gedrag gestimuleert en neemt de kans op fouten af. Bovendien worden jouw team en organisatie slimmer doordat een collectief brein ontstaat en kennis beter wordt beheerd.

Informatie aanvragen ↘

01.

Resultaatgericht werken

‘Social’ is een ideale infrastructuur om kennis en informatie te delen. De relatie tussen enerzijds een sociaal intranet, het social web, toepassingen als Microsoft Teams en en anderzijds resultaatgericht werken kan op een overzichtelijke manier worden gemanaged.

02.

Gebruikers en doelen

Welke doelen bereik je met welke gebruikersprofielen? Hoe kun je kennis en ervaring benutten van mensen die je niet persoonlijk kent? Welke technologie zet je daarbij in? In de cursus online samenwerken leer je welke mensen je aan welke doelen verbindt.

03.

Dynamiek van de groep

Hoe zorg je voor optimale dynamiek binnen sociale (bedrijfs)netwerken en online community’s. Je kunt dat beïnvloeden door de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plaats te laten acteren. Je hoeft dus niet alles zelf te doen. je kunt de groep voor je laten werken.

04.

Het collectieve brein

De cursus online samenwerken is erop gericht dat zowel het individu als het team en de organisatie productiever worden. Dat kan als kennis wordt gedeeld. In de training leer je de principes van persoonlijk kennismanagement: jezelf en de organisatie slimmer maken. 

05.

Informatie managen

Opruimen is omgekeerd zoeken. In de cursus online samenwerken leer je hoe je kennis en informatie optimaal beheert zodat anderen dat kunnen (her)gebruiken. Op praktische wijze wordt uitgelegd hoe informatie overzichtelijk wordt beheerd binnen een social intranet.

06.

E-learning & community

De e-leaning is bedoeld om het theoretisch deel van de training te herhalen. Het is facultatief. Daarnaast heb je toegang tot onze community waar je instructievideo’s kun bekijken en waar je vragen kunt stellen aan de trainers en andere deelnemers.

Lees de ervaringen van andere cursisten en klanten

Incompanytraining

Klassikale training en/of live online

Deze training wordt alleen als een incompanytraining aangeboden. Het programma wordt afgestemd op de leerdoelen van de organisatie.

Bel (085) 002 02 02

Of gebruik het formulier

Ben je op zoek naar een korte inspiratiesessie of wil je worden geadviseerd over hoe je productiviteit kunt verbeteren met deze training? Neem contact op!

 

Ik heb interesse

Cursus online samenwerken